Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z fasoli szparagowej"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Fasolę szparagową ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz i ostudź. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Szczypiorek drobno posiekaj. Ugotuj ziemniak. Fasolę, ugotowane jajka oraz ugotowany ziemniak zmiel w maszynce.
Do przygotowanej masy wsyp bułkę tartą, szczypiorek, prażoną cebulę. Wbij jajko. Wymieszaj masę i przypraw solą oraz pieprzem. Możesz też wsypać trochę aromatycznych ziół, np. świeżego lub suszonego cząbru, oregano. Jeśli masa jest zbyt rzadka, wsyp trochę więcej bułki tartej.
Z przygotowanej masy uformuj zgrabne kotleciki. Obtocz je w bułce tartej. Smaż z obu stron na gorącym oleju. Podaj na obiad lub na kolację z kolorową surówką. Smaczne są na gorąco i na zimno, do pieczywa. Kotlety można przygotować z fasoli świeżej oraz mrożonej.
<strong>Porcje 6 70 min Cena 2,15 zł Kalorie 211 kcal</strong>Źródło: Bella Relaks