Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety z grochu z majerankiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1318
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 355
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1318
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 355
Składniki
Groch przebierz, opłucz na sitku, przesyp do miski, zalej wodą, tak aby przykrywała go na kilka centymetrów, i pozostaw na noc.
Następnego dnia ugotuj groch, odcedź go i zmiksuj blenderem lub zmiel w maszynce do mięsa.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju i dodaj do grochu. Następnie dodaj jajo, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Mieszając, stopniowo dodawaj tartą bułkę, aż masa będzie dawała się formować w kotlety.
Z masy formuj okrągłe, niezbyt duże kotlety. Obtaczaj je w tartej bułce i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Uwaga: Zamiast majeranku możesz użyć innych przypraw, np. cząbru, curry i kminu rzymskiego albo estragonu.Źródło: Takie jest życie