Do góry

Desery Przepis na:

Krem czekoladowy do tortów

Krem czekoladowy do tortów

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 312

Dodano:

Odsłon: 181036

Pyszny krem do tortów. Łatwy do zrobienia.

Składniki

  • całe jajka, 2
  • szklanki cukru, 3/4
  • masło bez oleju, kostka
  • sól, szczypta
  • spiritus albo wódka, 25 ml
  • cukier waniliowy, 1
  • czekolada deserowa, tabliczka
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ubijać z cukrem,cukrem waniliowym i solą w kąpieli wodnej tak długo aż masa zbieleje,powiększy znacznie swoją objętość i będzie bardzo ciepła.Po ubiciu odstawić do przestudzenia. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.Masło o temperaturze pokojowej ucierać mikserem do białości i dodać do niego rozpuszczoną czekoladę.Następnie dodawać powoli po jednej łyżce masę jajeczną.Na koniec powolutku dodać spirytus.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaww 18 marca 2009 PIORUNKO TRUDNO ZROBIĆ DOBRY KREM NA WODZIE NIE MUSISZ OD RAZU ZJEŚĆ CAŁEGO.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń