Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5412
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie i odstaw na noc. Nazajutrz pokrój je na kawałki i wrzuć do rondelka. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj pół godziny.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.
Do garnka wsyp grzybową mrożonkę, dodaj obraną i pokrojoną marchew i pietruszkę oraz cebulę. 4. Do ugotowanej zupy dolej przecedzony wywar z suszonych grzybów (zostaw je np. do pierogów) wymieszany ze śmietanką. Zupę zmiksuj, zostawiając kilka grzybków do dekoracji.
Czas: 50 min.1 porcja = 240 kcal.Źródło: Kurier TV