Do góry

Desery Przepis na:

Krem Maślany z Mlekiem Skondensowanym.

Krem Maślany z Mlekiem Skondensowanym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 488 Ocena: 8885

Dodano:

Odsłon: 3961

Prosty do zrobienia,wychodzą z niego piękne kwiaty na babeczki,muffiny i torty,wystarczy odpowiednia tylka cukiernicza i odrobina wyobraźni.

Składniki

  • 250 g miękkiego masła 82 %
  • 120-150 ml mleka skondensowanego( zagęszczonego)
  • cukier puder do smaku
  • ekstrakt z wanilii do smaku lub sok z cytryny
  • kolorowe barwniki spożywcze
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ważne,aby masło i mleczko były w temp.pokojowej.


    Do miski wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło i ubijamy na puch ok.10 min.na najszybszych obrotach miksera,następnie wlewamy na 3 razy mleko skondensowane i ubijamy dalej ok.5 min.
    Opcjonalnie dajemy cukier puder do smaku,ulubiony ekstrakt.
    Pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera,żeby odpowietrzyć krem.
    Gotowy krem barwimy,nadaje się na tynk pod masę cukrową,jak i również na tynk,na zwykły tort.



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń