Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z kasztanów z parmezanem"
...ale pyszny.
Odsłon: 673
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 604
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 127
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
...ale pyszny.
Odsłon: 673
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 604
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 127
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
Składniki
Obrane kasztany (lub kasztany z puszki) przełóż do garnka z bulionem. Kawałek bulwy kopru włoskiego opłucz, poszatkuj. Dodaj do bulionu. Gotuj całość na małym ogniu, aż kasztany będą zupełnie miękkie i zaczną się rozpadać.
Zupę z kasztanami przełóż do kielicha blendera. Kilka owoców odłóż do dekoracji. Resztę zmiksuj z bulionem na gładki krem. Przecedź przez sitko i ponownie umieść w garnku.
Do kremu wlej mleczko kokosowe (ewentualnie kremówkę), wymieszaj. Podgrzewaj jeszcze chwilę, a potem zdejmij zupę z ognia.
Gotowy krem dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Rozlej do bulionówek. Rozłóż odłożone kasztany. Każdą porcję polej odrobiną oliwy truflowej, posyp wiórkami parmezanu. Udekoruj plasterkami szynki oraz igiełkami świeżego rozmarynu.
czas ok. 45 min; porcja – 310 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety