Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z papryką"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13090
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 51
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 47
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13090
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 51
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 47
Składniki
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 280 kcal, cena 2,10 zł
Papryki umyj, osusz, pozostaw w całości. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze i wstaw do piekarnika. Opiekaj 15-20 minut w temp. 180 st. Włóż do foliowego woreczka. Odłóż do przestudzenia.
Porcję rosołową op łucz starannie, włóż do garnka i zalej 2 l wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia, usuń pojawiającą się szumowinę. Wrzuć obraną i opieczoną na palniku cebulę.
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Wrzuć do gotującego się wywaru. Dodaj obraną pietruszkę oraz seler. Gotuj całość na małym ogniu około 30 minut.
Pomidory, sparz, przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój, wrzuć do zupy. Papryki obierz, usuń nasiona, również dodaj do rosołku. Gotuj razem jeszcze 10 minut.
Usuń z wywaru pietruszkę, seler i cebulę. Zupę zmiksuj, dopraw solą, pieprzem, cukrem, posiekanym czosnkiem i odrobiną maggi.Źródło: Świat kobiety