Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa rolada"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Jajka utrzyj z 10 dag cukru pudru i 4 łyżkami gorącej wody. Dodaj mąkę, połowę kakao, 3 dag skrobi i łyżeczkę proszku. Ciasto rozsmaruj na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz 5 min w 230 st. Wyłóż na posypaną cukrem ściereczkę i zwiń razem z nią.
Masło utrzyj z resztą cukru pudru i likierem. Rozwiń biszkopt. Posmaruj 2/3 porcji kremu, ponownie zroluj. Roladę udekoruj resztą kremu, posyp pozostałym kakao i schłodź.Źródło: Świat kobiety