Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z truskawkami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1824
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 249
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem, kakao i proszkiem. Dodaj żółtka oraz masło. Szybko zagnieć. Ciasto schładzaj 20 minut. Po tym czasie cienko rozwałkuj.
Plackiem wylep spód i brzegi blachy posmarowanej tłuszczem i oprószonej tartą bułką formy. Spód ciasta gęsto ponakłuwaj widelcem. Piecz 20 minut w temp. 190°C. Wystudź. Żelatynę namocz. Czekoladę stop. Wymieszaj z serkiem.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij na sztywno. Połącz z żelatyną i masą serową. Tężejący krem rozsmaruj na kruchym spodzie. Na wierzchu ułóż umyte, osuszone truskawki. Schładzaj 2 godziny. Posyp pistacjami i ew. grubym cukrem.Źródło: Naj