Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z wiśniami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 760
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 760
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami oraz wsypywanymi porcjami mąką i proszkiem do pieczenia. Dobrze utrzyj mikserem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w 180 st. Wystudź i rozetnij na 2 placki.
Wiśnie osącz. Zalewę zagotuj. Dodaj kisiel rozmieszany w kilku łyżkach wody. Gotuj do zgęstnienia. Masę wymieszaj z wiśniami. Wystudź. Z proszku budyniowego, cukru i mleka ugotuj gęsty budyń. Odstaw, aby przestygł. Spodni placek posmaruj masą wiśniową.
Posyp posiekanymi orzechami. Przykryj budyniem i drugim plackiem. Polewę stop, posmaruj nią wierzch ciasta. Schładzaj je 2 godziny. Ew. udekoruj wisienkami.Źródło: Tina