Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremówki pachnące rumem"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrami. Wsyp obie mąki po- łączone z proszkiem. Dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do podłużnej foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w 175°C.
Krem karpatkowy przygotuj według przepisu, 1/3 kremu wymieszaj z kakao.
Wystudzony biszkopt przekrój na 2 blaty. Nasącz je sokiem wymieszanym z rumem. Placki przełóż 1/2 jasnego kremu. wierzch i boki posmaruj resztą jasnego kremu. Obsyp pokruszonymi herbatnikami. Przykryj ciemniejszym kremem. Udekoruj.Źródło: Naj