Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowy pucharek z bezikami i malinami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 73
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 203
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 253
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 424
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 73
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 203
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 253
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 424
Składniki
Maliny oraz truskawki dokładnie oczyść (lub osącz z kompotu). Truskawki pokrój na mniejsze kawałki. Garść malin odłóż, resztę owoców wymieszaj.
Przygotuj krem czekoladowy. 200 ml kremówki wlej do garnuszka, wsyp połowę cukru. oraz kakao. Mieszając, doprowadź całość do wrzenia. Gotuj 2-3 minuty. Zdejmij z ognia.
Dodaj posiekaną drobno czekoladę. Mieszaj, aż się całkowicie rozpuści. Gotową masę ostudź, a potem wstaw do lodówki. Po 2 godzinach, gdy już stężeje, wyjmij ją i zmiksuj na gładki krem.
Resztę kremówki ubij na sztywno z pozostałym cukrem, połącz z kwaśną śmietaną oraz sokiem z cytryny. W szklanych pucharkach układaj warstwami krem czekoladowy, beziki (większe pokrusz), owoce i krem śmietanowy. Udekoruj odłożonymi malinami.
Czas ok. 50 min; porcja – 250 kcal, cena 2,20 zł.
Jeśli nie lubisz bezików, zastąp je biszkoptami w cukrze.Źródło: Świat kobiety