Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królewiec biszkoptowo-miodowy"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 496
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 496
Składniki
Ciasto miodowe (na blaszkę 20 x 36 cm)
na ciasto miodowe zagniatam i dzielę na 2 części. Rozwałkowuję je, nakłuwam widelcem i piekę 12-15 min w temp. 170oC.
Biszkopt: białka ubijam z solą, dodaję cukier. Stale ubijając, dodaję po żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszam. Piekę 30 min w temp. 160-170oC.
Krem: połowę mleka gotuję z cukrami. Z resztą mleka mieszam mąki i łączę z gotującym się mlekiem. Dodaję masło i miksuję. Ciasta, powidła i krem przekładam na przemian.
90 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 80 gr • Przepis na 16-18 porcji.Źródło: Kobieta i życie