Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciasteczka owsiano - orzchowe

Kruche ciasteczka owsiano - orzchowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 865

Dodano:

Odsłon: 3539

Smaczne i ze zdrowych składników. Kruche, z orzechowym posmakiem i kawałkami płatków owsianych.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane ucieramy kilka sekund w blenderze - powinny być podzielone na drobniejsze kawałki, ale nie zmielone na mąkę.

    Mieszamy składniki suche, dodajemy resztę i zagniatamy.
    Jeśli używacie masła powinno być w temperaturze pokojowej. Polecam jednak skorzystać z oleju kokosowego nierafinowanego - nadaje dodatkowo kokosowy aromat.

  2. Dzielimy ciasto na małe kulki i formujemy ciastka. Ciasta nie da się wałkować i wycinać, ale można uformować dość cienkie, okrągłe ciasteczka.

    Z tej porcji wyszło mi 20 ciastek.

  3. Ciastka pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do ostygnięcia.

  4. Z jedzeniem warto zaczekać (choć pachną fantastycznie!).
    Najlepsze są następnego dnia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 05 marca Jednak masło. Olej kokosowy - niekoniecznie najzdrowszy, a poza tym, degradacja naszej planety i niszczenie środowisk - choćby orangutanów. Czasem warto pomyśleć JAKĄ zostawimy przyszłym pokoleniom Ziemię. :):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ciacho50 07 lutego Pyszne, takie domowe ciasteczką są najlepsze.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 lutego Fajne chrupanki do szamania, tylko kto by czekał do jutra ;) Pycha, mniam :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń