Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu idealne na szybką kawę z letnimi owocami.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Przepis na kruche ciasto: - 250 g mąki pszennej tortowej - 100 g masła w temperaturze pokojowej - 80 g drobnego cukru - szczypta soli - 1 żółtko - 50 ml wody Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, cukier puder oraz miękkie masło i zagniatamy. Po chwili dodajemy żółtko oraz wodę. Ciasto przekładamy na blat wysypany mąką i wyrabiamy do połączenia składników. Formujemy kule i odkładamy do lodówki na ok 40 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy.
Z kruchego ciasta wycinamy kwadraciki o wielkości trochę większej niż średnica kół od muffinek w blaszce metalowej, Formę do muffinek smarujemy margaryną a następnie układamy kwadraty tak aby powstały nam koszyczki a rogi ciasta wystawały za foremki. Pieczemy w piekarniku do uzyskania złotego koloru. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-18 minut.
Gotujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu a następnie kiedy lekko przestygnie dodajemy do ciasteczek i przyozdabiamy owocami.