Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruchutkie ciasto, powinno leżakować w lodówce kilka dni przed pieczeniem
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 515
Polecam.
Odsłon: 107
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 515
Polecam.
Odsłon: 107
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Składniki
Składniki należy wymieszać ze sobą ręcznie, jak na ciasto kruche. Formujemy kulę, umieszczamy w lodówce. Po kilku dniach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na cienki placek. Kilka centymetrów od brzegu ciasta kładziemy po jednej surowej malinie. Ja miałam mrożone. Przykryłam je ciastem i wykrawałam kieliszkiem tak jak pierogi. Nie sklejałam. Piekłam w temp. 180* aż do zarumienienia. Posypałam cukrem pudrem. Smacznego:)