Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone na kawałki oraz cukier puder i rdzeń wanilii. posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, dodaj żółtka i wodę. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Przygotuj 2–3 duże płaskie blachy. Wyłóż je pergaminem, ew. spody blach posmaruj masłem. Schłodzone ciasto podziel na porcje. Kolejno kładź je na stolnicy i wałkuj na cienkie placki, lekko podsypując mąką. Brzegi foremek w kształcie gwiazdek oprósz mąką.
Z dzieckiem wytnijcie ciastka. Ułóżcie je na blachach. Piecz je po ok. 15 minut w180 st. Udekorujcie ciastka wg uznania.Źródło: Tina