Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche kokosanki"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Czas przygotowania: 75 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 310 kcal. Cena sztuki: 1,20 zł
Mąkę wymieszaj z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, cukier puder oraz jajka. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj 30 minut.
Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem i 5 łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozrobiony budyń. Gotuj jeszcze minutę. Dolej likier kokosowy. Foremki posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jabłko obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki.
Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego krążki. Wylep nimi foremki. Do każdej włóż kawałek jabłka.
Nałóż gorącą masę budyniową. Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Tina