Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche pierniczki"
Polecam.
Odsłon: 549
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 459
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Polecam.
Odsłon: 549
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 459
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena sztuki około 0,40 zł
Do miski wkładamy miękką margarynę lub masło i pozostałe ciasta. Mieszamy mikserem, a następnie przekładamy na stolnicę i zagniatamy gładkie ciasto. Na godzinę wkładamy do lodówki.
2. Ciasto wałkujemy partiami na grubość 0,5 cm i foremkami wycinamy ciasteczka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i na 10-12 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC.
Cukier na lukier mieszamy z białkiem i ucieramy na gęstą, gładką błyszczącą masę. Za pomocą szprycy, pędzelka lub patyczka dekorujemy przestudzone pierniczki.Źródło: Rewia