Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche pod kołderką z plastrami pomarańczy"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
ok. 65 minut • Porcja ok. 350 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 12 porcji
Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto, owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty krem, stale mieszając. Odstaw. Lekko przestudzony budyń połącz z twarogiem na gładką masę.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę, formując wyższe brzegi. Rozłóż na nim nadzienie budyniowo-twarogowe.
Pomarańcze obierz, usuń białe błonki i pokrój je w plastry. Rozłóż na powierzchni ciasta. Piecz około 40 minut w temperaturze 160°C.
Ostudzone ciasto pokrój na porcje tak, żeby na każdej był plaster pomarańczy.Źródło: Kobieta i życie