Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe, smaczne, rozpływające się w ustach
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32616
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 106
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32616
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 106
Składniki
Masło posiekać z mąką, cukrem pudrem, waniliowym, proszkiem do pieczenia. Dodać do tego jajka. Wszystko razem zagnieść
Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao. Dobrze wymieszać. Do jasnej częśći można dodać jakiś aromat, ja niestety nie miałam w domu
Rozwałkować ciemne ciasto, osobno rozwałkować jasne ciasto, mniej więcej na ten sam kształt co ciemne. Nałożyć jedne na drugie, zawinąć w roladę. Kroić na 1cm plasterki, lekko ugnieść by się warstwy ciasta lepiej połączyły. Ułożyć na wysmarowanej blasze. Ja zawsze używam papieru do pieczenia
Piec w temperaturze 170 stopni ok 10-12 minut :)