Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche z jabłkami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Składniki
Z mąki, zimnego masła, cukru pudru i żółtka zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Wylepić ciastem natłuszczoną i wysypaną mąką formę do tart.
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Delikatnie ponacinać, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na cieście.
Jajka zmiksować ze śmietaną i cukrem. Zalać jabłka. Piec w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium