Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ze śliwkami i z kruszonką"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, masło i jajka. Zagnieć ciasto i przygotuj kruszonkę. Umyj śliwki i oczyść z pestek.
Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ułóż na nim śliwki, skórką do dołu. Posyp obficie kruszonką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i piecz około godziny. Po wyjęciu ostudź i oprósz cukrem pudrem.
Ciasto znakomicie smakuje podane z kleksem gęstej kremowej śmietany.
Czas przygotowania: 30 minut (+ 60 minut pieczenia) • 10 porcji • 542 kcal/porcja • koszt: 2 zł/porcjaŹródło: Olivia