Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruchy tort z lukrem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1813
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier puder, cukier waniliowy oraz jajka. Zagnieć ciasto. Schładzaj je ok. 30 minut.
Nadzienie: jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Skrop je sokiem z cytryny. Wymieszaj z brązowym cukrem, miodem, rodzynkami i cynamonem. Tortownicę posmaruj masłem, oprósz tartą bułką. Oderwij 2/3 ciasta, rozwałkuj je. Plackiem wylep formę. Na spodzie rozłóż jabłka.
Pozostałe ciasto rozwałkuj, przykryj nadzienie. Wierzch ciasta ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st. Oblej lukrem.
ok. 100 minut. 1 porcja ok. 450 kcal.Źródło: Tina