Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kukurydza z masłem chili"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36062
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 393
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36062
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 393
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Masło roztop, wymieszaj z solą, pieprzem, papryczką chili, startą skórką z limonki i natką pietruszki. Odwiń liście kukurydzy, kolby posmaruj aromatycznym masłem, zakryj liśćmi.
Kukurydze ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz ok. 20-25 minut. Podawaj skropione sokiem z limonki.
Jeśli chcesz mrozić świeżą kukurydzę, usuń z niej liście i odetnij końcówki. Blanszuj przez 7 minut w osolonym wrzątku, wystudź i włóż do folii.Źródło: Show