Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulebiak kapuściany"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry
Nadzienie: grzyby namocz, gotuj 15 min. Odcedź, wywar zachowaj. Grzybki przelej zimną wodą, posiekaj. Kapustę trzy razy opłucz. Marchewki zetrzyj na tarce.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj kapustę i marchewkę, podsmaż. Podlej wywarem z grzybów i wodą. Przypraw, duś do miękkości (kapusta musi dobrze odparować). Prze studź, dodaj jajko, połącz.
Ciasto: letnie mleko wymieszaj z drożdżami i cukrem. Margarynę stop. Mąkę, drożdże i margarynę wyrób ze szczyptą soli. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto podziel na pół, odetnij po kawałku na dekoracje. Ciasta rozwałkuj, rozsmaruj farsz, zwiń.
Kulebiaki udekoruj resztą ciasta, posmaruj jajkiem. Piecz 40-45 minut w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie