Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus po libańsku"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 65
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 65
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Składniki
porcje, 25 min
Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Całość przykryj i odstaw na ok. 20 minut. W tym czasie kaszka spęcznieje.
Oczyść dymki, posiekaj je. Ogórki oraz pomidory umyj. Ogórki obierz, pomidory oczyść z pestek. Przygotowane warzywa pokrój w grubą kostkę. Zioła opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Spęczniałą kaszkę wymieszaj widelcem. Dodaj do niej wszystkie pokrojone wcześniej warzywa. Polej oliwą i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Miseczkę z sałatką możesz dodatkowo wstawić do lodówki na godzinę, aby smaki przeniknęły się.Źródło: Naj