Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 796
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 796
Składniki
Sposób przygotowania
Dwie prostokątne formy o wymiarach 22 x 27 cm. lub jedną do powtórnego pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Kostkę do pieczenia Kasia rozpuść, dodaj cukier i jajka. Ubijaj na parze, dolewając wrzącą wodę z sokiem z cytryny. Gdy masa zgęstnieje, zdejmij z gazu i ubijaj, aż ostygnie. Następnie delikatnie wymie szaj ją z mąką.
Ciasto podziel na dwie części i wyklej nim, cienką warstwą, przygotowane formy. Piecz w 180 st. C około 15 minut. 4. Trzy owoce kiwi zostaw do dekoracji. Resztę obierz i pokrój w plasterki. Wrzuć do rondla, zalej 1/2 szklanki wody i wymieszaj z żelfixem. Zagotuj. Wsyp cukier i gotuj kilka minut, aż z powierzchni powstałego dżemu zniknie piana. Przestudź. Jeden placek ciasta posmaruj cienko dżemem i przykryj drugim. Całość dociśnij i wyłóż resztę dżemu. Odstaw do zastygnięcia. Przed podaniem mazurek udekoruj plasterkami kiwi.Źródło: Tina