Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lane kluseczki na mleku po 18. miesiącu"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36056
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 318
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36056
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 318
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Składniki
Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Wbij je do szklanki i dokładnie wymieszaj widelcem żółtko z białkiem.
Do roztrzepanego jajka powoli dodawaj mąkę, przez cały czas mieszając masę, aby nie powstały w niej grudki. Mleko wlej do garnka i zagotuj. Gdy tylko zacznie wrzeć, przykręć gaz i powoli cienkim strumyczkiem wlewaj ciasto do mleka. Uważaj, by ono nie wykipiało. Zupkę podawaj, gdy przestygnie.Źródło: Mam dziecko