Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łazankowe piramidki z kapustą i grzybami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 1013
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 1013
Składniki
40 minut • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis dla 4 osób
Grzybki namoczone poprzedniego dnia ugotuj do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczyły.
Łazanki ugotuj wg przepisu na opakowaniu, dodając do wody trochę oleju – wówczas się nie posklejają.
Kapustę wypłucz, odciśnij, drobno posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi otworami, cebulę pokrój w kosteczkę.
Na oleju zeszklij cebulę, dodaj marchewkę, chwilę podsmaż. Dołóż pokrojone grzyby, kapustę i mieszając, smaż około 10 minut. Podlej kapustę wodą, w której gotowały się grzyby i duś, aż będzie miękka. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem lub kminkiem (wg gustu).
W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami łazanki i kapustę. Wstaw do piekarnika, podgrzej i pokrój na porcje.Źródło: Kobieta i życie