Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Legumina makowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 140
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 282
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 140
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 282
Składniki
Mak starannie przepłukać, sparzyć niewielką ilością wrzątku, odcedzić i zemleć. Odcisnąć mleczko makowe, dodać śmietankę i cukier waniliowy.
Bułkę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, zalać mleczkiem makowym.
Kawałki bułki i mak przełożyć do salaterki, posypać cynamonem.
UWAGA: Potrawę można także posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić połówkami migdałów.Źródło: Życie na Gorąco Retro