Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka sałatka z ananasem i kapustą pekińską"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 219
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 437
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 219
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 437
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Składniki
Pokrój w grubą kostkę bakłażana i gotuj w osolonej wodzie kilka minut, następnie odcedź. Osobno pokrój i ugotuj kapustę pekińską.
Rozkrój papryczkę chilli i wyjmij z niej pestki, a następnie pokrój. Dodaj ją do pomidorów wraz z obranym czosnkiem i imbirem. Jeżeli lubisz ostry smak, dodaj także pestki z papryczki. Przypraw solą. Zmiksuj sosu.
Obierz ananasa i pokrój w kostkę. Połącz z kapustą pekińską i bakłażanem. Dodaj sos pomidorowy i olej arachidowy, przypraw solą do smaku i wymieszaj. Przed podaniem wstaw sałatkę na kilka minut do lodówki, aby nabrała aromatu.
Możesz od razu zrobić więcej sosu pomidorowego z chilli, przełożyć do słoika i kilka dni trzymać w lodówce. Pasuje do potraw z ryżu, warzyw korzeniowych i tłustych ryb.Źródło: Olivia