Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki bulion z dorsza na ostro"
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 23
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 23
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
Składniki
Dorsza spraw, wytnij filety. Skórę, ości oraz drobne kawałki mięsa opłucz i przełóż do garnka. Zalej zimną, posoloną wodą. Gotuj około 20 minut. Usuwaj tworzącą się na powierzchni pianę. Wywar przecedź przez gęste sitko.
Filety rybne opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Rybę lekko posyp solą oraz pieprzem. Włoszczyznę obierz i opłucz. Por, marchewkę oraz pietruszkę potnij w plasterki, a seler – w grubą kostkę.
Rybę razem z warzywami włóż do dużego garnka. Zalej 6–7 szklankami przygotowanego wcześniej wywaru rybnego. Dołóż listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 30–40 minut. W połowie czasu gotowania do zupy dolej białe wino.
Pod koniec gotowania zupę przypraw na pikantnie solą ziołową, białym pieprzem oraz chili i imbirem. Rozlej do kokilek. Każdą porcję udekoruj listkami natki.Źródło: Tina