Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus czekoladowy pod pierzynką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Składniki
Czekolady połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej (podgrzewać w miseczce zanurzonej do połowy w rondelku z gotującą się wodą – trzeba mieszać i pilnować, żeby do czekolady nie nachlapać wody). Masę przestudzić. Ciasto rozkruszyć, rozłożyć na dnie pucharków.
Śmietankę dobrze schłodzić, ubić na sztywno z cukrem pudrem. 1/3 zostawić do dekoracji. Do reszty stopniowo dodawać rozpuszczoną czekoladę. Krem rozłożyć na warstwie brownie.
Udekorować pierzynką z bitej śmietany, posypać orzeszkami, delikatnie oprószyć cynamonem. Przed podaniem deser schłodzić.
Jeśli deser przeznaczony jest dla osób dorosłych, można dodać do czekoladowego kremu 1-2 łyżki rumu lub koniaku.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium