Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki pleśniak"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 55
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 25
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 43
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 55
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 25
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 43
Składniki
Żółtka zmiksuj z miękką margaryną, 3 łyżkami cukru białego i wanilinowego.
Dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość zmiksuj i zagnieć.
Połową przygotowanego ciasta wylep blachę (resztę zamroź i zetrzyj) i podpiecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Białka ubij, dodając pod koniec resztę cukru i kisiel.
Na podpieczonym spodzie rozłóż połówki śliwek, zalej je bezą i posyp startym ciastem. Piecz jeszcze 40 minut.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV