Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki pleśniak"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Żółtka zmiksuj z miękką margaryną, 3 łyżkami cukru białego i wanilinowego.
Dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość zmiksuj i zagnieć.
Połową przygotowanego ciasta wylep blachę (resztę zamroź i zetrzyj) i podpiecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Białka ubij, dodając pod koniec resztę cukru i kisiel.
Na podpieczonym spodzie rozłóż połówki śliwek, zalej je bezą i posyp startym ciastem. Piecz jeszcze 40 minut.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV