Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Letnia sałatka z tuńczykiem"
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 79
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4462
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 49
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 79
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4462
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 49
Składniki
Tuńczyka odsącz z zalewy, podziel na kawałki. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń pestki, pokrój w cząstki. Kiwi obierz, pokrój w plastry. Umyj liście bazylii i rzeżuchę.
Do dużej miski włóż opłukane i osuszone liście sałaty, tuńczyka, paprykę, kiełki i pokrojone kiwi.
Do słoiczka wlej na sos, zakręć pokrywką i dokładnie wymieszaj. Sosem polej sałatkę. Na wierzchu układaj gałązki czerwonej bazylii, rzeżuchy. Sałatkę przypraw grubo mielonym pieprzem. W upalny dzień możesz ją schłodzić w lodówce.Źródło: Dobry Tydzień