Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 46
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 46
Składniki
Na ciasto zagnieć margarynę, mąkę, 5 dag cukru, 1 żółtko, szczyptę soli i kremówkę. Odłóż na 10 minut. Rozwałkuj na placek. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Przykryj folią aluminiową, obciąż suchym grochem. Piecz 15 min w 180 st., usuń groch i folię, dopiekaj 10 min.
Do miski włóż zmielony biały ser i serek mascarpone. Dodaj 2 żółtka, resztę cukru, posiekane migdały i startą drobno białą czekoladę. Ubij na sztywno 3 białka. Pianę połącz z masą serową, wyłóż na podpieczony spód.
Piecz tartę ok. 40 minut w 160 st. Pozostaw do ostudzenia. Rozgrzej 10 dag malinowej marmolady. Opłucz i osusz 50 dag drobnych owoców sezonowych. Rozłóż je na cieście, polej marmoladą. Zastudź.
czas ok. 80 min; porcja – 330 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety