Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lodowy przekładaniec"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 420
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 420
Składniki
Posmaruj masłem podłużną formę o pojemności minimum 2 l. Wyłóż jej dno i boki folią do żywności, tak by na zewnątrz został jej spory zapas do zawinięcia.
Wyjmij lody z zamrażarki i odstaw, by trochę zmiękły.
Wyłóż połowę czekoladowych lodów do formy, wyrównaj warstwę. Posyp je połową czekolady oraz 1/3 okruchów z batoników. Następnie nałóż lody waniliowe i posyp je resztą czekolady i kolejną 1/3 okruchów z batoników. Przykryj resztą czekoladowych lodów. Zawiń wszystko folią i wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
Wyjmij deser na paterę, ostrożnie zdejmij folię. Posyp resztą okruchów z batoników. Od razu podawaj.
Czas 4,5 godz., 4 zł porcja, 10 porcji, 420 kcal każda.Źródło: Olivia