Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lodowy torcik w biszkoptowym kołnierzyku"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 513
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 513
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Maliny i jagody przebierz, ew. krótko opłucz na sitku, osącz i dobrze osusz. Odłóż połowę malin do dekoracji. Resztę zmiksuj z 3 dag cukru. Masę zagotuj i przetrzyj przez sitko. Do gorącego musu dodaj łyżeczkę żelatyny, mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Połowę ciastek bezowych grubo pokrusz. Biszkopty potnij na połówki.
Jogurt połącz z twarogiem, sokiem z cytryny i resztą cukru. Pozostałą żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Ostrożnie połącz z masą jogurtowo-serową. Kilka łyżek masy wylej na spód tortownicy.
Wokół brzegu ustaw ciastka - wypukłą stroną do obręczy. Resztę masy od razu wymieszaj z połową jagód i pokruszonymi bezami. Przelej do tortownicy. Łyżką nabieraj porcje musu malinowego i nałóż je na wierzch ciasta.
Obie masy szybko przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Torcik wstaw do lodówki na ok. 3 godzin. Przed podaniem zdejmij obręcz formy, brzeg ciasta udekoruj stopioną polewą. Wierzch obłóż resztą owoców oraz bezami i miętą.
ok. 35 minut . Chłodzenie ok. 3 godzin . 1 porcja 420 kcalŹródło: Tina