Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z orzechami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Łososia umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym, po czym pokrój na kawałki.
Natrzyj go przyprawami, posyp posiekanym koperkiem i podsmaż na rozgrzanym oleju skórką do dołu.
Umieść rybę w naczyniu żaroodpornym, obłóż rozdrobnionymi orzechami i suszonymi śliwkami, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz około 10-12 minut pod pokrywką.
W tym czasie do rondelka wyciśnij sok z cytryny. Dodaj otartą z niej skórkę i połącz z miodem oraz mąką ziemniaczaną roztrzepaną w odrobinie wody.
Przygotowany sos podgrzej i polej nim łososia.
Jedna porcja: 6 zł ? : 50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 240Źródło: Super TV