Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaronowa fantazja z pasternakiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 220
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 467
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Szczaw lub szpinak dokładnie umyj, odrywając łodyżki. Pasternak i paprykę obierz, umyj, pokrój w plastry. W garnku rozgrzej olej, dodaj pasternak, paprykę i groszek. Smaż 5 minut, dodaj szczaw, duś.
Do warzyw dodaj śmietanę, wymieszaj. Całość przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Włóż makaron, wymieszaj, podgrzej. Zdejmij z ognia, dodaj plastry parmezanu (możesz skrobać je obieraczką do warzyw).
Na talerzach układaj makaron, posyp liśćmi bazylii. Danie możesz według fantazji przygotować również z innych młodych warzyw.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień