Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowe gniazdka z makiem i bakaliami"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 158
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 158
Składniki
Mak zalej wrzątkiem, odstaw na 20 minut. Gotuj go około pół godziny na małym ogniu, mieszając. Odcedź, zmiel dwukrotnie. Rodzynki zalej wrzątkiem, odcedź po kwadransie. Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu, tak by gniazdka się nie rozpadły lub przygotuj samodzielnie (przepis na domowy makaron w czerwonym kółku).
Masło rozpuść na patelni, dodaj miód, wymieszaj. Dodaj mak, posiekane orzechy, i skórkę pomarańczową. Masę smaż, dodaj śmietanę, cukier. Wymieszaj i smaż kilka chwil. Świeżą żurawinę gotuj 20 minut na parze. Posyp cukrem. Ułóż na talerzu masę makową, makaron, udekoruj żurawiną.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień