Do góry

Desery Przepis na:

Makowiec z jabłkami

Makowiec z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2317 Ocena: 14645

Dodano:

Odsłon: 7975

Aromatyczny makowiec dla łasuchów słodkości.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Sparzony mak zmielić i utrzeć z cukrem-pudrem ,dodając po jednym żółtku. Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać do masy makowej z resztą składników. Na końcu ubić pianę na sztywno i wymieszać lekko z ciastem. Wyłożyć na blachę , posmarowaną tłuszczem i piec ok. 35 minut w temperaturze 170 º C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń