Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowiec z jabłkami"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6308
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6308
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Mak zalej wrzątkiem, a następnie zmiel przez maszynkę do mięsa z olejkiem arakowym i posiekanymi bakaliami.
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Białka z 9 jajek ubij na sztywną pianę.
Do miski włóż masło i utrzyj je na gładką masę z cukrem i żółtkami.
Dodaj do niej mak z bakaliami i olejkiem arakowym, kaszę manną, budyń, starte jabłka i ubitą na sztywno pianę białka. Wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, nałóż na nią ciasto. Piecz w temperaturze 200 stopni C około 55-60 minut.
Po upieczeniu dokładnie ostudź ciasto. Przygotuj polewę czekoladową wg przepisu na opakowaniu i posyp wiórkami kokosowymi.Źródło: Tele Tydzień