Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowiec z kruszonką"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 716
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Wszystkie na ciasto kruche zagnieć dokładnie i uformuj w kulę. Owiń je w folię i wstaw do lodówki na godzinę. Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkuj na prostokąt i przełóż na blachę. Nakłuj widelcem w kilku miejscach.
Teraz kolej na masę. Białka ubij na sztywną pianę. Masę makową delikatnie mieszaj z bułką tartą i ubitymi białkami. Przełóż na blaszkę i równomiernie rozłóż.
Pozostałą część zetrzyj na tarce, aż powstanie kruszonka. Posyp nią górną warstwę. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz ok. 50-60 min. Niech wystygnie w piekarniku.Źródło: Tele Tydzień