Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowo-morelowa fantazja"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5172
...ale pyszny.
Odsłon: 781
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5172
...ale pyszny.
Odsłon: 781
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Składniki
Masło, cukier i cukier waniliowy zmiksuj. Dodawaj po jednym jajka, maślankę, mąkę, mak i proszek do pieczenia. Dokładnie zmiksuj lub utrzyj. Kwadratową formę posmaruj masłem, posyp bułką tarta, wylej ciasto. Morele osącz na sitku, pokrój w paski. Ułóż je na cieście. Ciasto piecz 40 minut w temp. 180°C. Po ostudzeniu przetnij wzdłuż.
Zmiksuj ser z cukrem. Ubij śmietanę z cukrem. Dodaj do sera. Kremem smaruj placki. Udekoruj paskami brzoskwini.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień