Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowy przekładaniec"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Utrzyj na gładki kogel-mogel żółtka i cukier. Dodaj twarożek oraz sparzony wrzątkiem, dobrze osączony mak. Na koniec ubij śmietanę i stopniowo dodaj do twarożkowej masy.
Osącz i zmiksuj brzoskwinie. Układaj w pucharkach warstwy twarożku i owocowego purée. Resztkę purée przełóż do torebki, utnij róg i zrób na wierzchu owocowy wzorek.Źródło: Olivia