Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i mlekiem. Dodaj 10 dag mąki, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swą objętość, dołóż utarte z cukrem żółtko, surowe jajko, resztę mąki oraz rozpuszczone masło. Wyrób i przykryj.
? Mak zalej wrzątkiem, odcedź i zmiel trzykrotnie. Dodaj rozpuszczone masło, cukier, miód oraz bakalie. Całość przesmaż, a po przestudzeniu połącz z pianą z białek.
Ciasto rozwałkuj, rozsmaruj je masą, pozostawiając czyste brzegi, i zwiń w rulon.
Włóż makowiec do natłuszczonej, posypanej mąką formy z kominem. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz 40 minut w temp. 200°C.Źródło: Telemax