Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
PLACEK KRUCHY: Żółtka, cukier, margaryne, cukier waniliowy utrzeć na puszytsą masę, dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Rozłożyć na 2 blaszki wyłożone pergaminem.
BEZA: Białka ubić, dodać cukier. Bezę rozłożyć na oba ciasta po połowie, posypać migdałem. PIec 25 min w 160 stopniach.
MASA: śmietanę, śmietan fix, cukier puder ubić. Galaretkę malinową rozpuścićw 1,5 szkl wody i tężejącą wymieszać z malinami.
Składać: placek - 1/2 masy - 1/2 malin - 1/2masy - placek - 1/2 malin
Smacznego!